De Foodhallen Amsterdam

Op fotografiegebied heb ik (nog) niet veel ervaring; ik fotografeer vaak en veel en vind het leuk als ik iets zie ‘wat een ander niet ziet’. Vooral foodfotografie trekt mij erg aan. Online lees ik graag verschillende foodblogs, heb zelfs tweemaal een workshop foodfotografie gevolgd, tips van foodies gelezen en veel …veel geoefend met mijn camera.

Oefening baart kunst, dus vorige week gingen mijn middelste dochter en ik food foto’s maken in de Foodhallen in Amsterdam. Mijn dochter had onlangs een nieuwe Nikon D3300 gekregen als cadeau voor haar afstuderen. We gingen lekker oefenen met onze camera’s: de instellingen uitproberen, experimenteren met licht, diafragma en de M-stand – deze gebruik ik veel te weinig – leuke setups ontdekken … èn natuurlijk heerlijk lunchen met ons tweëen!

Ik was nog nooit in de Foodhallen geweest, maar hoorde wel enthousiaste verhalen over de grote verscheidenheid in lunches, snacks en andere lekkernijen. Ik was heel benieuwd! 

Op de website van de Foodhallen heb ik gelezen dat de Foodhallen geïnspireerd is door ‘indoor food markets’  zoals deze in bijna elke Europese grote stad te vinden zijn. Het is gevestigd in een voormalige tramremise, een prachtig rijksmonument. Hier werden ooit de eerste electrische trams van Amsterdam onderhouden. Het ademt een historische sfeer uit met zijn hoge plafonds en tramrails. Ik keek mijn ogen uit! 

Het was inmiddels lunchtijd toen wij aankwamen. Maar ik negeerde het ‘ik-lust-wel-wat’  gevoel, want ik wilde eerst langs de vele stands lopen om te zien wat er allemaal aangeboden werd. Van fish en chips, taco’s en wraps tot en met de broodjes pulled porc en de vega salades … het was één grote culinaire markt.

De standhouders deden erg hun best om hun food zo mooi mogelijk te presenteren en ze vonden het dan ook prima dat mijn dochter en ik de tijd namen om deze culinaire hapjes en drankjes te fotograferen. Wat trouwens lastiger was dan verwacht, door de vele plafondramen werden mijn foto’s overbelicht. En die industrieële (led) lampen maakten het er ook niet makkelijker op. Tijd om te oefenen .. oefenen… oefenen… met diafragma, lensopening en die ‘enge’ M-stand…

De portretfoto voor mijn blog is in deze hallen genomen door mijn dochter; hm … ontspannen poseren in deze ruimte waar zoveel hongerig publiek voorbij schuifelt, is toch wel iets te veel gevraagd!

Tijd om lekker te lunchen! Ik koos voor goedgevulde, gezonde chicken springrolls en mijn dochter voor een vega salade met heerlijke olijven en geroosterde paprika.

De Foodhallen is een èchte aanrader voor iedereen die van lekker eten in een relaxte sfeer houdt en waar je je kunt uitleven in foodfotografie!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een reactie