Oefenen met foodfotografie

Je hebt wel eens van die zondagen waarop er geen afspraak is gepland. Heerlijk!
Onze Indische familie bestaat uit 7 broers en zussen en vele nichtjes en neefjes. Je kunt je voorstellen hoeveel verjaardagen er dan gevierd worden, dus zo’n zondag zonder afspraken is best zeldzaam. Normaal gesproken scharrel ik wat door het huis, blader ik lekker tijdschriften door, hang ik lui voor de buis (heerlijk!) of bel ik gezellig met een vriendin.

Een tijd geleden, op zo’n  vrije zondag, had ik zin om te oefenen met foodfotografie! Ik had wat inspiratie opgedaan tijdens verschillende kookprogramma’s op tv en enkele posts gelezen van mijn favoriete foodbloggers.  Ik koos de nodige keukenspulletjes uit, haalde het statief tevoorschijn, fotobox erbij en zocht een geschikt plekje uit in de woonkamer. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, er moest wel voldoende plek zijn voor een uitgeklapt statief en ik wilde tòch gebruik maken van  het daglicht. De eettafel werd dus de werkplek, hier was er ruimte genoeg en kon ik gemakkelijk rondom lopen.

Toendertijd was het nog meer van: wat kan ik met mijn spiegelreflex camera en welke schaaltjes, borden en bestek doen het leuk op een foto. Het combineren van verschillende serviesgoed vond ik het leukst om te doen. Ik keek naar kleur en vorm en schoof heen en weer met met mijn accessoires (props).

Als ik nù oefen met foodfotografie vind ik het belangrijk om het eten zo mooi en zo smakelijk mogelijk op de foto te zetten. Het eten staat dan centraal en ik probeer zo veel mogelijk rekening te houden met het licht, de compositie, voor-en achtergrond. Het is een uitdaging om een foto zo inspirerend en smakelijk mogelijk te maken!

Ziehier het resultaat van een creatieve en heerlijke zondag. Oefenen met Foodphotography

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

0 gedachtes over “Oefenen met foodfotografie

Geef een reactie