Pangsit goreng

Zoals ik al eerder schreef, speelt koken en kokkerellen een belangrijke rol in mijn leven. Ik hou graag van variatie, dus regelmatig probeer ik iets nieuws uit. Dit kan een ovenschotel zijn, een lekker toetje of een heerlijke snack.

Regelmatig struin ik verschillende foodblogs af, op zoek naar een lekker hapje of gerecht. Keuze genoeg! Of ik doe inspiratie op via Pinterest waar de meest heerlijke recepten voorbij komen! De prachtige foto’s die hierbij geplaatst worden doen je watertanden en halen je echt over om dit recept uit te proberen. Niets is ontspannender dan op zaterdagochtend wakker te worden en in bed een half uurtje door Pinterest te scrollen!

En wat dacht je van die hele rij kookboeken die in mijn kast staan? Voor mijn dochters en de Indopapa (wat vind je ervan dat mijn man zichzelf zo noemt ?) altijd een leuk idee om cadeau te doen…van een gezonde saladekookboek tot een gevarieerd aardappelkookboek, van heerlijke visgerechten tot een trendy receptenkookboek met de spiraalsnijder….

En natuurlijk heb ik een hele verzameling kookboeken uit de Indische keuken. Vroeger kokkerelde ik regelmatig met een oudere Indische dame die maandelijks werkte aan een grote cateringopdracht voor elders in het land. Ik mocht vaak over haar schouders meekijken en ze leerde mij Indische hapjes en koekjes te maken. Van loempia’s, risolles en bapao’s tot kue dadar (groene pannenkoekjes, gevuld met cocos en gula djawa) en de bekende groene chiffoncake, oftewel de pandancake!

Door haar had ik feitelijk geen kookboek meer nodig – heb inmiddels een ware schat aan recepten verzameld – maar toch is het fijn om recepten te kunnen vergelijken. Altijd leuk en leerzaam om te lezen hoe je de laagjes van een spekkoek strak en zonder luchtbellen krijgt…hoe je je roti kukus (gestoomde cake)  nòg luchtiger krijgt…en hoe je je bapao’s nòg meer kunt laten rijzen…Alle tips zijn welkom als je aan het kokkerellen bent!

Hieronder volgt het recept van  pangsit goreng, makkelijk te maken en lekker. Het is het eerste recept dat ik post in mijn blog, mijn bedoeling is om dit tweewekelijks te doen. Het zullen recepten zijn geïnspireerd door Pinterest, of recepten via een kookprogramma of foodblog, maar ook recepten uit eigen keuken. Ik wens jullie veel kookplezier !

Benodigdheden PANGSIT  GORENG (voor 30 stuks)

 • 300 gr half om half gehakt (voor de smeuïgheid)
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 fijngesneden bosuitje, ook het groen erbij
 • 1 fijngesneden takje selderij
 • 1 pak pangsitvellen, te koop bij de toko (tip: neem het pak met rode letters, deze is geschikt om te frituren)
 • zout en peper naar smaak
 • wat bloem en water om er de velletjes mee dicht te maken
 • (zonnebloem) olie om in te frituren.

Bereiding :

 1. Doe het gehakt in een kom en knijp de teentjes knoflook erboven uit; voeg het bosuitje, selderij, zout en peper toe en meng dit goed door.
 2. Maak in een kommetje een dik bloempapje van 2 el bloem en een scheutje water om de pangsitvellen te ‘lijmen’ en zet dit even apart.
 3. Pak een pangsitvelletje en leg dit op een snijplank met één van de punten naar je toe. (leg een vochtige doek over de andere vellen)
 4. Schep een bergje vulling (circa een afgestreken dessertlepel) op het midden van het velletje.
 5. Vouw de onderste punt van het velletje naar boven over de vulling heen.
 6. Plaats je duim en wijsvinger aan weerskanten van het balletje en knijp dit naar elkaar toe.
 7. Plak dit met een likje bloempap vast en werk zo alle vellletjes af (tip: zet daarna de snijplank met de pangsit een half uurtje in de ijskast om steviger te laten worden)
 8. Verhit in een klein pannetje zo’n 5 cm (zonnebloem) olie op halfhoog vuur; frituur de pangsit per 3 à 4 in de olie. Keer ze om als de onderkant bruin is. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.

Makkelijk toch? Je kunt ze serveren met een lekkere chilisaus.. Selamat makan !

DSC_5581 - kopie
Zo zien de pangsit er ongebakken uit.

 

 

 

 

 

0 gedachtes over “Pangsit goreng

 1. Mindy says:

  Lekker mama! Ga ik eens maken met Ivo in ons nieuwe huisje.

  Ik zou wel wat stap-voor-stap foto’s willen zien, al is het maar om alle lekkere ingrediënten te fotograferen. En:kan je dit bewaren? Zo ja, hoe en hoe warm je het weer op? (voor als andere lezers zich zit afvragen) 😉

  1. deindomama says:

   Hi ! Stap-voor-stap foto’s maken en posten is de volgende uitdaging!
   Jaja, je kunt de pangsit gebakken bewaren in de diepvries, bijvoorbeeld in een bakje of zakje. Als je ze wilt gaan eten, niet helemaal ontdooien. Half bevroren 10 minuten verwarmen in de oven die je op 180gr zet. Succes meis!

Geef een reactie