Dagje Düsseldorf

De wijk ‘Little Tokyo’ in Düsseldorf was een prima startpunt van ons dagje uit met mijn gezin en familie. Nadat wij onze auto’s hier geparkeerd hadden, trokken we de wijk in.

Niemand kijkt ervan op als er een ‘China Town’ in een grote stad te vinden is; het is inmiddels een bekend begrip en in de meeste steden vind je wel een grote of kleine China Town. Van een ‘Japan Town’ kijk je wel op en ik vroeg mijn broertje ” Waarom in Düsseldorf ?”. Hij legde uit dat door de groei van de Japanse bedrijven in Düsseldorf en de handelsbanden tussen beide landen, het aantal Japanners in deze stad meegegroeid is.

_DSC7402 - kopie

Little Tokyo is een echte Japanse wijk met vele sushi-barretjes en restaurantjes, Japanse hotels, kappers en supermarkten. Leuk voor ons, toeristen, om door de straatjes te lopen en te neuzen in de supermarkten. Een ware Walhalla met de meest uiteenlopende sushi-producten en eindeloze noodlesoup smaken!

_DSC7398

Op weg naar de Altstadt wandelden we door de Königsallee, een toeristische topper in Düsseldorf. Het is een bekende shopboulevard waar de meest bekende en exclusieve merken zoals Dior, Prada en Michael Kors hun modehuizen en galerieën hebben. Indrukwekkend waren de statige, oude bomen die deze boulevard omzoomden. Ondanks dat de herfst duidelijk zijn intrede had gedaan met zijn gure wind en lage temperaturen, had het imposante bladerdek zijn groene kleur nog behouden.

IMG_0187 - kopie-1
(In ‘actie’aan de Königsallee, foto genomen door mijn nichtje)

We lieten deze sjieke winkelstraat gauw links liggen..we hadden het koud en wilden ons opwarmen op een behaaglijk plekje in de Altstad, bekend om zijn langste bar van Europa.
In dit historische deel van Düsseldorf vind je een groot aanbod van restaurants, bars, cafés en enkele brouwerijen. Toen wij er aankwamen, was het inmiddels een gezellige drukte van belang, vele eetgelegenheden met toffe terrasjes, trendy winkels en leuke straatjes.  Een bonte menigte van mensen in een leuke omgeving.

Dusseldorf collage

Ook namen wij een kijkje aan de Rheinuferpromenade, een lange promenade langs de Rijn met vele terrasjes die uitzicht op de rivier boden. Helaas was het inmiddels zó koud geworden, dat wij snel een gezellig plekje opzochten om ons te warmen aan hete thee en warme chocolademelk.

Wij sloten deze gure, maar gezellige dag af met een traditionele Duitse maaltijd en kozen voor schnitzels en Haxe, een sappig Duitse lekkernij geserveerd op een bedje van zuurkool en romige aardappelpuree. Een geslaagde dag !

Haxe1
Haxe (het dikke deel van de varkenspoot)

En natuurlijk ontbrak de Apfelstrudel, geserveerd met een bolletje vanille-ijs, niet.
“Nomnom” volgens mijn meiden!

Apfelstrudel
Apfelstrudel met vanille-ijs (foto genomen door mijn dochter)

 

 

 

 

 

0 gedachtes over “Dagje Düsseldorf

  1. wiebie74 says:

    Dusseldorff is inderdaad een hele mooie stad. Ik ken het alleen van de kerstperiode en dan is het zeker heel erg sfeervol. De Koningsallee is ook de moeite waard, alleen al om de etalages te bekijken.

Geef een reactie