Udon noodle soep

Ik maakte voor het eerst kennis met udon noodle soep bij de toko waar ik één middag in de week werk. De soep stond niet op ons menu, maar mijn baas maakte dit wel eens op verzoek van sommige klanten en zo af en toe voor ons, het personeel. Mjamm !

Ik zag de udon noodle pakjes wel liggen naast de Japanse sushi ingrediënten en producten, maar heb nooit geweten dat het zó eenvoudig was om een lekkere, gevulde noodle soep te maken! Nu begrijp ik ook waarom jonge studenten regelmatig om de udon noodle pakjes vroegen.
Volgens mijn baas bestaat er niet echt een recept voor udon soep, als ” je maar zorgt dat je bouillon vol van smaak is” aldus zijn uitspraak. Hijzelf brengt de bouillon lekker op smaak met sojasaus en vissaus en dat geeft een hele krachtige basis voor de noodle soep.

Udon noodles zijn dikke, zachte, Japanse noodles gemaakt van tarwebloem, water en zout. Dus geen ei en daarom blijft de noodle ook mooi wit van kleur.
Heerlijk vers en zelfgemaakt smaakt zoveel beter en is zoveel gezonder, omdat je weet wat er in de soep gaat. Ik maak het iedere keer weer anders, hangt af van wat ik in mijn koelkast heb. Wanneer ik geen tijd heb om te koken en toch gezond wil eten, maak ik meestal deze soep voor ons klaar.
Ik heb de udon noodles bij onze toko gekocht, maar ik begreep dat de AH dit ook verkoopt onder de naam Hakubaku. Het leuke is, dat je volop kunt variëren met veel groente en verschillende soorten vlees of vis. Door de noodles is het lekker vullend en kun je dit prima als avondeten nemen. Geniet ervan!

Benodigdheden: (voor 2 personen)

 • 2 pakjes udon noodle, te koop bij de toko en de AH
 • 1 enkele kipfilet
 • paar stronken paksoi of chinese kool
 • 100 gr taugé
 • 2 eieren
 • 1 liter water
 • 1 – 1½ kippenbouillontabletje
 • 2 el lichte sojasaus
 • 1½ el vissaus
 • zout en peper naar smaak
 • eventueel een lombok (rode peper) voor de topping

  Udon Noodle Ingrediënten
  Udon Noodle Ingrediënten

Bereidingswijze:

 1. Kook het water en los hierin het kippenbouillontabletje op.
 2. Snij de kipfilet in kleine stukjes, kruid dit met zout, peper (evt. knoflookpoeder) en laat dit zo’n 20 minuten op klein vuur meekoken.
 3. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus en vissaus.
 4. Kook de eieren in 8 minuten hard, halveer ze en leg dit opzij.
 5. Was de paksoi en snij dit in smalle reepjes. Leg dit opzij.
 6. Verwarm de udon noodles zo’n 5 minuten apart in kokend water of stoom dit in een stoompan; giet dit af en leg dit opzij.
 7. Verdeel de udon noodles, de paksoi en taugé in 2 mooie kommen, giet de warme bouillon over de groente en de noodles. Zorg dat de kipstukjes mooi verdeeld worden.
 8. Voeg de eieren toe, met het snijoppervlak naar boven voor een mooier beeld; top eventueel af met schuingesneden rode lomboh. Door de rode kleur ziet de soep er nóg mooier uit !
 9. Tip: je kunt ook biefstuk, rundvlees of zalmstukjes gebruiken; ook visballetjes en siu mai (een soort van dumpling van gehakt en/of garnalen, te koop bij de toko) doen het goed bij deze udon noodle soep!
  Udon Noodle close
  Udon Noodle soep

  Als je eters krijgt, staat het gezellig om alle ingrediënten in aparte schalen op tafel  te zetten, zodat iedereen zelf kan pakken. Serveer met krupuk en gebakken uitjes…Selamat makan !

3 gedachtes over “Udon noodle soep

Geef een reactie