(Food)foto’s op een rijtje

Food terugblik 2017

Hoi allemaal, hebben jullie leuke Kerstdagen gehad?
Kerst is altijd een drukke periode, maar wel heel gezellig. Samen zijn, kaarsjes aan, mooi versierde kerstboom, samen gezellig eten… het is echt wel één van de hoogtepunten van het jaar.

Nu kijken we uit naar het einde van het jaar en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Vaak wordt er teruggeblikt op het afgelopen jaar, en vaak ook in de vorm van een soort compilatie. Bijvoorbeeld: de 10 best bekeken programma’s van het jaar of de top 1000 allerbeste hits op de radio.

Ik heb gemerkt dat ook (food)bloggers terug kijken naar het afgelopen jaar. Vaak wordt er bekeken welke doelen er behaald zijn, welke hoogtepunten er geweest zijn of welke recepten het best gescoord hebben.

Aangezien ik pas vier maanden blog, kan ik er zelf nog niet veel over zeggen. Ik ben al heel blij dat mijn blog goed gelezen wordt en mijn bezoekersaantal elke maand vermeerdert. Er zit dus wel een stijgende lijn in mijn lezersaantal, wat ik ècht heel leuk vind! Bedankt iedereen!

Wat ik ook merk, is dat in de afgelopen vier maanden mijn posts over Indisch eten en recepten de meeste lezers trekken. De recepten van Sambel goreng kentang en Kaasbolletjes hebben de meeste kijkers gehad en zijn het meest aangeklikt, jaja ! Ook het receptje van Roti kukus doet het erg goed. Bedankt daarvoor! (is het allemaal een beetje gelukt?)

Zelf lees ik ook graag recepten, altijd leuk om ideeën op te doen of om geïnspireerd te worden. Ik ben een echte fan van foodblogs en foodfotografie, en kan soms urenlang op een blog blijven hangen. Sommige foodbloggers die ik volg kunnen zùlke mooie, verleidelijke foto’s maken (of ze laten dit maken door een fotograaf), dat het water je in de mond loopt… Of zoals mijn vriendin ooit verwoordde: “Ik krijg honger als ik naar je foto’s kijk”. Leuk om te horen, toch?

Hierdoor kreeg ik het idee om wat foodfoto’s van de afgelopen vier maanden op een rijtje te zetten en met jullie te delen. Een soort van overzichtje dat ook leuk is voor mijzelf, zo kan ik zien wat ik zoal gekokkereld, gefotografeerd, gedaan en …. opgegeten heb! Kijk met mij mee!

IMG_0610-1In een klein chocoladewinkeltje op het Centraal Station in Amsterdam kwam ik deze heerlijke chocoladelepeltjes tegen. Dit gaat lekkere chocolademelk worden, mmm!

IMG_0669-1Aardappelsterretjes op ons Kerstmenu! Zacht van smaak door de aardappel vermengd met eieren, maar de lente-uitjes maken het heerlijk gekruid. Recept is van www.lekkerensimpel.com

IMG_0506-1

Zelfgemaakte bruine bonensoep is altijd lekker in de winter!_DSC7928-1

Tijdens een uitje met vrienden in het kleine, Duits dorpje Ditzum, kwamen we dit snoepgoed tegen. Per stuk geprijsd, ouderwets, kneuterig en vertrouwd! (lees: uit mijn jeugd)

IMG_0730-2

Dit recept met verse makreel werd tijdens een kookprogramma gepresenteerd. Heel eenvoudig maar lekker met rode ui en citroen, 20 minuutjes in de oven.

IMG_0355-1

Met vrienden uit eten ! Voor het laatst bij Chinees Restaurant Paradise in Utrecht, dat na ruim 35 jaar gaat sluiten._DSC6787-1

De bekende Sriracha Hot Chili sauce flesjes, gespot in de Foodhallen in Amsterdam.BXYU8102-1

Lekker wokken met tahu (tofu), broccoli, worteltjes en oestersaus. Snel, simpel en voedzaam!DSC_0121-1

Druk met fotograferen van heerlijke Kerstkoekjes tijdens de workshop Gathering & Styling, georganiseerd door Lucie de Bock, foodfotografe en styliste.
En lekker dat die koekjes waren!IMG_0513-1

Wat je al niet met tortilla’s kunt doen! Pizza tortilla chips maken… mjamm, volgens recept van www.laurasbakery.nlIMG_0600-4

Op zoek naar een fris toetje kwam ik dit recept van appelslofjes tegen. Goedgekeurd door dochters en schone zonen! Recept kun je vinden op www.gewoonlekkerkoken.blogspot.nlIMG_0705-1

En ik sluit af met deze foto van Gingerbreadkoekjes.
Prachtige, “rustieke” koekjes die mijn oudste dochter Mindy gebakken heeft met de Kerstdagen. Een plaatje om te zien. Heerlijk gekruid met o.a kaneel en nootmuskaat.

Dit foodfoto-overzicht van de laatste 4 maanden sluit dit jaar 2017 mooi af.
Volgend jaar (wat klinkt dit ver weg!) zie ik jullie graag weer op mijn blog terug.

Ik wens jullie vast een knallend en heel gezellig uiteinde toe! Tot volgend jaar! xx

Geef een reactie