MOUT is Hilversums eigen Foodhall en brouwerijcafé.

Wereldkeuken Viet Kitchen

Pas geleden hebben de Indopapa en ik “een rondje Hilversum” gedaan.

Wij zijn daar naar school geweest totdat wij onze vleugels uitsloegen en naar andere delen van Nederland verhuisden.
In de loop der jaren is er natuurlijk veel veranderd; beschouwde ik Hilversum vroeger als een saai dorp, tegenwoordig kan ik het centrum met het dorpse imago wel waarderen. Daarbij komt ook nog dat Hilversum nu een hippe hotspot rijker is, en wel Foodhall MOUT, waar ook een bierbrouwerij gevestigd is. We waren uiteraard nieuwsgierig naar dit culinair plekje in het hart van Hilversum, dus besloten wij daar te gaan lunchen.

Van voormalig bioscoop tot MOUT, foodhall en brouwerij.

In onze jeugd was het gebouw waar MOUT nu is gevestigd, een populaire bioscoop waar wij graag met onze vrienden naar toe gingen.

“De Eurobioscoop was misschien wel het lelijkste gebouw van Hilversum op een van de meest prominente plekken in het centrum” was de beschrijving in het informatiekrantje van foodhall Mout.
Als tiener had ik echt niet in de gaten dat het gebouw in verval raakte, nu echter herinner ik mij de doorgezakte, met rood fluweel beklede bioscoopstoelen en de versleten rode tapijten in het looppad.

Het gebouw was blijkbaar zó vervallen, dat het een paar jaar geleden op de slooplijst van de gemeente stond. Totdat men achter de armoedige gevel van de bioscoop een gebouw ontdekte met een unieke “schaaldak”  (een gebogen betonnen dak), waardoor men besloot het pand te behouden en te restaureren. De voorgevel in Art-Nouveau stijl werd gerestaureerd en de ramen in het gebogen dak zijn weer open gemaakt.

Na een maandenlange verbouwing is de oude bioscoop getransformeerd tot een stoere foodhall met zeven wereldkeukens. Ook de Gooische bierbrouwerij is er gevestigd en brouwt haar bieren nu bij MOUT. Zelf je bier tappen aan een van de taptafels behoort nu tot de mogelijkheden.

 

Foodhall Mout Hilversum
Zij-ingang Foodhall MOUT, impressie gebogen dak
Schakeldak foodhall Mout
Het prachtige schaaldak is hersteld, de ramen zijn weer open gemaakt.

 

Overzicht foodhall Mout
Foodhall Mout, stoer en industrieel ingericht.

In de Foodhall eet je het beste streetfood: je vindt hier 7 stoere keukens, waar gepassioneerde koks de hele wereld vertegenwoordigen. Van Italië tot Azië, van Zuid-Amerika tot New-York. Zij serveren voornamelijk kleine gerechten, er valt dus genoeg te ontdekken! De gerechten worden trouwens als streetfood gepresenteerd, dus geen gedoe met servies en bestek.

Je kunt aanschuiven aan de lange tafels tussen de keukenstands, een tafeltje in de serre opzoeken of plaatsnemen op het terras. Je kunt een rondje maken langs de verschillende stands of een bestelling doen bij één van de medewerkers. Voor de kinderen is er een speciaal zit,- en speelhoekje ingericht. Ook is er elke zondagmiddag en donderdagavond live muziek!

Wereldkeuken Fish Fries
Vissoep en frietjes met chilimayo bij FISH & FRIES

Foodhall MOUT is echt een  plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een hapje en een drankje. Een aanrader dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie