Indo-tosti eten bij coffeebar CINTA COFFEE

Indo-tosti-bij Cinta Coffee

Deze week was ik met collega-blogger Helena van indorotterdammert bij Rotterdams hippe hotspot “Cinta Coffee” aan de Coolsingel.

Ik had al vele verhalen gehoord èn mooie foto’s gezien van deze coffeebar, ook wel “coffeebar met een Indonesische twist” genoemd. De naam “Cinta” betekent in het Indonesisch “houden van”, dus in dit geval betekent Cinta Coffee: koffieliefhebber.

Ik was heel nieuwsgierig naar de persoon achter dit concept … een coffeebar met een Indonesische twist? Hoe dan … en hoe kom je op deze combinatie? Nadat ik contact had gelegd vertrok ik, gewapend met een vragenlijst, naar Rotterdam.

Cinta Coffee

De coffeebar is gevestigd in het pand INCONCEPT aan de Coolsingel 83 in Rotterdam.Cinta-Coffee-entree

Guido Leurs is de bedenker en enthousiaste eigenaar van Cinta Coffee. Bij binnenkomst vallen mij de vele planten, houten tafels, verschillende fotolijsten en de Indonesische snuisterijen meteen op. Er heerst een uitnodigende, ongedwongen sfeer.counter-cinta-coffee

Nadat hij enkele klanten had voorzien van koffie, kwam Guido bij ons aan tafel zitten en kon hij mijn vragen beantwoorden.

Vertel eens iets over jezelf:
Vanuit Alphen aan de Rijn ben ik een aantal jaren geleden verhuisd naar Rotterdam en heb, voordat ik begon met Cinta Coffee, 9 jaar gewerkt als grafisch vormgever.
Vorig jaar heb ik een Engelstalige reisgids van Rotterdam uitgebracht, waarin ik de liefde en passie voor Rotterdam met iedereen wil delen. Er zijn zes verhalen door mij en over mij geschreven en tien verhalen gaan over mensen uit Rotterdam. Zelf geschreven, gefotografeerd en gepubliceerd. Ook schrijf ik een Engelstalige blog met Rotterdam als onderwerp.
(bladerend door deze reisgids dat op elke tafel lag, zag ik prachtige foto’s en mooie verhalen over Rotterdam)

Hoe ben je op het idee gekomen om Cinta Coffee te beginnen? En waarom dit concept?
Na jaren op kantoor te hebben gewerkt wilde ik toch iets voor mijzelf beginnen. Mijn ouders hebben een eethuisje in Alphen aan de Rijn gehad dat goed draaide, maar dat werd toch te lastig met 3 kinderen. 

De combinatie eten en drinken was te hedendaags, ik kwam uit op een coffeebar met een Indonesische twist, om toch iets van mijn roots terug te brengen.

 

Ongedwongen-sfeer- bij- Cinta Coffee
Collega-blogger hard aan het werk, de grote houten tafel nodigt ook uit om samen te eten.

Wat is jouw drive met koffie?
Na mijn besluit overwoog ik mijn mogelijkheden en expertise; ik ging op zoek naar een geschikte locatie. Ik wilde geen eethuisje beginnen, want dan kom je toch uit op een restaurant met een andere sfeer. Een coffeebar/lunchroom heeft toch een eigen sfeertje, het moet kleinschalig en huiselijk zijn, waarbij alles kan en niets moet. Het huiselijk sfeertje is belangrijk. En nu werk ik hier zes dagen in de week, haha!Cinta-Coffee

 

Wat is jouw band met Indonesië?
Mijn beide ouders komen uit Indonesië, mijn moeder uit Malang en mijn vader uit Pangkal Pinang (Pangkal Pinang  is een plaats aan de oostkant van het eiland Bangka dat ten oosten ligt van het eiland Sumatra in Indonesië. Bron: Wikipedia)

Ik wilde toch een Indonesische twist eraan geven, maar ja … hoe doe je dat? Ik begon met een aantal kleine gerechten en ben nu bezig om dit uit te breiden. In het begin heb ik alles zelf gedaan, maar de zaak loopt goed en ik besteed nu veel uit.

 

Indische-invloeden-bij Cinta Coffee
Indonesische invloeden in de inrichting

 

Ik begreep dat jij de coffeebar zelf hebt ingericht en gestyled. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Onder andere via internet, het moet een huiselijk sfeertje uitdragen. Het moet gezelligheid uitstralen, waarbij ik de tinten groen en bruin het meest gebruik. Veel plantjes, hout, kortom een mix van trendy en intiem. Leuke reacties van mensen gehad, men vindt het heel gezellig.

Je bent nu een half jaar bezig, Cinta Coffee is een half jaar geopend. Hoe kijk je hierop terug?
Ik ervaar veel plezier in mijn werk en ondanks dat er in dit afgelopen half jaar veel ‘stressdagen’ tussen zaten, voel ik wel veel voldoening. Ik moest toch uitvinden hoe ik de keuken moest inrichten, het menu moest opstellen, mij bezighouden met de inrichting van de zaak …. Maar ik vind het nog steeds spannend en uitdagend.
We zijn een half jaar bezig en kennen het menu nu goed, we kunnen dit nu uitbreiden en variëren.

Veel-theesoorten-bij Cinta Coffee
Bijzondere thee-smaken, vers gezet

 

Wat zijn je plannen met Cinta Coffee?
Ik wil aan het interieur nieuwe dingen toevoegen; ik heb nu bijvoorbeeld nieuwe borden gekocht waar ik heel blij mee ben. (later showde hij me deze borden in een mooie blauw/witte print). Eén muur wil ik graag groen verven.
Mijn wens is om een tweede zaak te beginnen met dezelfde opzet, maar dat zijn nog toekomstdromen.Guido Leurs-bij Cinta Coffee

… en tot slot de laatste vraag: Wat maakt het voor jou een blije dag?
Een blije dag? Het gaat mij niet zozeer om een drukke dag, maar vind het belangrijker dat mijn klanten een leuke ervaring bij Cinta Coffee hebben. Complimenten over het eten, leuke rescensies op Facebook, de reacties van mensen over de lekkere koffie of als ze vragen waar de koffie vandaan komt.
En het blijft altijd leuk als de mensen hun gebruikte servies naar de counter brengen, haha!

Naast allerlei lekkere zoetigheden als brownies, muffins en vegancakes bakt Guido af en toe een blauwe bessentaart of Oreo-cakejes voor in de zaak. Standaard staan er noodles op het lunchmenu, dat volgens familierecept wordt gemaakt en gepresenteerd.
Ook is er zo nu en dan spekkoek, sponscake en lemper te verkrijgen; sinds kort staat er INDO-TOSTI op het menu, door Guido zelf verzonnen:

 

 

Indo-tosti-bij Cinta Coffee
Indo-tosti: Kipfilet met rendangkruiden, beetje kaas, gesneden lente-ui, wat ketjap en gesnipperde lombok erover heen, bestrooid met gebakken uitjes ‘bawang goreng’ en seroendeng en tenslotte afgemaakt met komkommer ‘ketimun’ en krupuk. Héél apart !

Terwijl ik deze heerlijke Indo-tosti oppeuzel, vertelt Guido over andere nieuwe tosti-smaken die hij wil uitproberen. Een goede reden om hier terug te komen …. !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 gedachtes over “Indo-tosti eten bij coffeebar CINTA COFFEE

Geef een reactie