Terugblik op de Huishoudbeurs 2018

Huishoudbeurs 2018

Afgelopen weekend bezocht ik met twee vriendinnen de Huishoudbeurs in de Rai in Amsterdam.

Ondanks dat het een ietwat “mutserig” gehalte uitstraalt (ik vind dat de benaming daar ook debet aan is, het is meer dan ‘alleen maar huishouden’ … tijd voor een nieuwe naam… ) en wij er wat lacherig over doen (nemen we nou wel of niet de trolley mee, hihi), verheug ik mij toch op dit dagje uit met mijn vriendinnen.

Je vind er alles over mode, verzorging, wonen, vrijetijd en culinair; de combinatie van 400 ‘winkels’ onder één dak waar je diverse workshops kunt volgen en de nieuwste smaakjes en drankjes kunt proeven, is natuurlijk méér dan verleidelijk!

Als eerste bezochten we de Food & Drink-hal. Hier vind je grootse, bekende merken als Jillz, Nestea, Heinz, Remia, die ons, de consument, probeerden te verleiden met hun nieuwe smaken en producten.

huishoudbeurs- 2018

Wij lieten ons graag door hen verwennen en proefden van hun hummus-smeersels,  sprankelende frisdrankjes, zoete stukjes brownie en caramel-zeezout ontbijtkoekjes. En natuurlijk profiteerden wij graag van de verschillende beursaanbiedingen! Deze waren zó scherp geprijsd en zó aanlokkelijk, dat je er gewoon hebberig van werd. Niet verwonderlijk dus, dat iedere bezoeker met meerdere volgevulde tassen rondzeulde.

huishoudbeurs- 2018
‘Onze buit’
huishoudbeurs- 2018
Beauty, fashion, healthy lifestyle… 

Nadat onze buiken gevuld waren en onze portemonnees lichter aanvoelden, bezochten we de andere hallen. Het was leuk om te zien dat iedereen wel wat van zijn/haar gading vond. Ben je op zoek naar professioneel interieuradvies, wil je een deur afhangen of een kast op maat laten maken, het was allemaal mogelijk.

 

Spetterende modeshows bekijken, live-optredens bijwonen, aspirant-modellen op de catwalk volgen…het programma was gevarieerd en goedgevuld. (een leuke anekdote: het 14-jarige vriendinnetje van mijn vriendins dochter werd nota bene gescout door Mariana Verkerk herself, voormalig model en jurylid van tv programma Holland’s Next Top Model en werd uitgenodigd om op gesprek te komen, wauww!) 

Pasar Colours- Festival 2018

We sloten af met een bezoekje aan hal 7, waar het Pasar Colours Festival gehouden werd. Een grote Pasar Malam met verschillende wereldkeukens uit Azië en Zuid-Amerika, waar de bekende geur van geroosterde saté ons al tegemoet kwam.

 

Pasar Coleurs- Festival 2018
Saté bakar ‘geroosterd’

Met onze bakjes saté en gado-gado genoten we van het podiumprogramma met bekende artiesten, bands en  spectaculaire dansgroepen.
Ook konden we nog net een kwartiertje de kookdemonstratie bijwonen van blogger Pauline van blog pisangsusu; zij kookt recepten uit het kookboek van Beb Vuyk en demonstreert haar kookkunsten op YouTube. Knap hoor hoe zij kan koken én presenteren tegelijk!

Pasar Coleurs 2018
#Pisangsusu in actie

 

Al met al een geslaagde, gezellige dag! Wat mij betreft houden wij dit erin en maken wij er elk jaar een gezellige vriendinnen-uitje van!

 

Geef een reactie