Try out: Weekoverzicht maart 2018

overzicht -de indomama

Al een tijdje liep ik met de gedachten om méér te schrijven en uit te proberen dan ‘alleen maar recepten’. Koken en kokkerellen voelt veilig en vertrouwd, daarbij foodfoto’s maken en naderhand uitzoeken en selecteren is voor mij een creatieve afsluiting van een blogpost over een gerecht. Ik vind het leuk om het te doen én nog leuker als ik merk dat deze posts door jullie gelezen worden!

Maar ik wilde uit mijn comfortzone stappen en was op zoek naar nóg meer leuke onderwerpen waarover ik kon schrijven.

Daarom kwam ik op het idee om een soort van weekoverzicht te beginnen, waarin ik – in het kort – laat zien wat ik die week heb gedaan. Ook probeer ik elke dag een foodfoto te maken, dat zal wel met mijn mobiel worden want ik neem natuurlijk niet overal mijn spiegelreflex camera mee.
Het is even uitproberen, want het moet nog maar blijken of dit overzichtje wel aanslaat …. en of jullie het wel interessant vinden om dit te lezen … en is mijn week wel leuk genoeg om er over te schrijven… en is het haalbaar om elke dag een foto te nemen (nooit gedaan namelijk). Dus waag ik mij aan deze try out en wens jullie veel leesplezier! En laat vooral weten in de reacties onderaan deze paginga wat je ervan vindt!

TRY OUT WEEKOVERZICHT

Voor het gemak ben ik begonnen op 8 maart, zomaar op een donderdag. Het wordt best wel een spannende tijd voor ons, want wij worden dit jaar 60! Een echte mijlpaal dus en dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan…

DONDERDAG 

Wij waren vandaag op zoek naar geschikte locaties voor ons feest.
Onze verjaardag dit jaar wilden we groots vieren met familie, vrienden en kennissen en daar hoort natuurlijk een gezellige zaal bij.

Hilversums Sportcafé
Een gezellige zaal compleet met partylight, een kanshebber?

Het belangrijkste vinden wij natuurlijk de keuken en de mogelijkheid om zelf ons eten en hapjes mee te kunnen nemen!

Omdat wij laat thuiskwamen van onze ‘zalentocht’ besloten we, na zeer lange tijd, bij de Chinees een warme maaltijd af te halen. Het werd bami met char siu en foe yong hai. Mjamm, best wel weer lekker na zo’n lange tijd! Helaas ben ik vergeten om een foto te nemen …. ik moet echt nog even wennen ….

VRIJDAG

Vandaag kregen wij eters, gezellig; ik had de hele dag de tijd om iets lekkers op tafel te zetten en zocht inspiratie op Pinterest. Ik doe hier altijd leuke ideëen op en kan ook urenlang naar de prachtige (food) foto’s staren!

Ik koos voor de puntpaprika gevuld met kabeljauw en als toetje een lekker dessert van lemon curd  en slagroom. ‘Nomnom’ zouden de meiden zeggen…

puntpaprika- gevuld met -kabeljauwHet recept pinde ik op de site van Jumbo  https://www.jumbo.com/gevulde-puntpaprika-met-kabeljauw/500394/ , ziet er lekker uit, toch?

ZATERDAG

Onverwacht lunchen in Almere, daar zeg ik geen ‘nee’ tegen! Met de trein ben je er zo en je reist ook nog eens comfortabel. Hé, handig zo’n plekje midden op Centraal Station waar je makkelijk kunt afspreken!

IMG_1065-1
Afspraakplekje midden op Centraal Station Almere

‘s Avonds thuis maakte ik snel een lasagnaschotel met behulp van Knorr, helaas te weinig tijd om een verse lasagna te maken.

Knorr lasagna
Knorr lasagna

ZONDAG

De dag begon goed met vers gekookte eieren van de boer en heerlijk warm brood uit de broodbakmachine. Geen afspraken vandaag, dus lekker uitgebreid ontbijten en lekker rommelen in huis.collage-1

MAANDAG

Druk met mijn nieuwste blogpost Perkedel kentang, dit receptje wilde ik vandaag publiceren. Aardappels koken, stampen, kneden, frituren…. wel heel leuk om te doen!

perkedel -kentang
Perkedel kentang, een lekkere snack

Ik lunchte met mijn broodjes en fruit onderuit gezakt voor de televisie en zapte door naar mijn favoriete kookprogramma Pioneer Woman op Food Network. Ik heb grote bewondering voor haar creativiteit: ze maakt de heerlijkste dressings door yoghurt met bijvoorbeeld worcestersaus of pittige Srirachasaus te combineren!
En dan het gemak waarmee zij kookt en tegelijkertijd voor de camera staat, knap hoor!

Pioneer woman
‘ Pioneer Woman’ , mijn favoriete kookprogramma

DINSDAG

Vandaag staat de kapper op mijn agenda. Zonde van mijn tijd vind ik, maar sommige dingen moeten gewoon gebeuren.@Clubkappers

 

Even een ‘rondje kringloop doen’; vroeger vond ik het een beetje viezig om spullen te kopen die een ander al eerder heeft gebruikt. Maar nu ik zo veel fotografeer, komen al die snuisterijen die een foto opleuken heel goed van pas!
Het is niet zo dat ik met een wishlist naar binnen ga, maar al zoekend vind je vaak de leukste accessoires – fotoprops -.

collage-2.jpg
Mijn ‘buit’, wat vind je ervan?

Zó leuk, mijn nichtje appte me dat ze mijn recept Udon noodle soep wilde gaan maken en stuurde mij deze foto.

indomama -udon- noodle- soep
Succes met het recept!

WOENSDAG

Dit keer hebben wij een zaaltje bekeken, waar toch nog veel moest gebeuren om er iets gezelligs van te maken. Maar ook wel veel positieve punten, zoals een geschikte locatie en voldoende ruimte voor al onze gasten. Hm, genoeg om over na te denken!

Ook nu kwamen we laat thuis. Een kant en klaar maaltijd van de toko waar ik gewerkt heb, stond dus op het menu. Toko- Kolintang

Deze dag heerlijk afgesloten met bami, sateh, tempeh en chinese kool, mjammie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 gedachtes over “Try out: Weekoverzicht maart 2018

Geef een reactie