Bankhangen voor de televisie met een schaal zelfgemaakte pittige tv-knabbels op schoot, wie wil dit nou niet? En … het wordt in de oven bereid en het hoofdbestanddeel is cornflakes, dus dat maakt deze snack wat meer ‘verantwoorder’ dan chips of een gefrituurde snack.
Regelmatig kijk ik naar mijn favoriete kookprogramma ‘Pioneer Woman’ op Food Network. Deze langharige dame kan toveren met allerlei ingrediënten en maakt de meest waanzinnige combinaties van smaken en bestanddelen. Bijvoorbeeld een hartige paneermeel van chipskruimels met kaas, een smakelijke ovenschotel van bevroren rösti in een kaassaus of een yoghurtdressing van Sriracha en honing… En wat dacht je van een marinade van abrikozenjam met soyasaus en ananassap?
Zo ook deze pittige tv-knabbels, bestaande uit naturel cornflakes, ongezouten pinda’s en stengels en krakelingen. Het is snel gemaakt en de toevoeging van margarine gekruid met knoflook, paprikapoeder en Worcestersaus maakt deze snack helemaal af! Nieuwsgierig? Kokkerel met mij mee!
PITTIGE TV-KNABBELS
Benodigdheden:
- schaaltje cornflakes, naturel
- schaaltje ongezouten pinda’s
- schaaltje stengels en krakelingen, ik koos voor een zakje Funmix (zie foto)
- 2 teentjes knoflook
- ½ pakje margarine
- scheutje Worcestersaus
- ½ tl gerookte paprikapoeder, te koop bij de Albert Heijn.
Bereiding:
- Smelt de margarine 1 minuut in een schaaltje in de magnetron op stand 900W.
- Pers hierin de teentjes knoflook uit en voeg de gerookte paprikapoeder en een scheutje Worcestersaus toe. Voorzichtig met de paprika, dit is héél pittig!
Meng dit goed door elkaar. - Doe de knabbels in een grote schaal en giet dit margarinemengsel er over. Roer alles goed door elkaar en zorg dat het margarinemengsel goed vermengd wordt.
Giet het pittige margarinemengsel over de cornflakes. 4. Verwarm de oven voor op 120°, kies voor stand ‘Boven- en onderwarmte’.
5. Stort het pittige cornflakesmengsel op een bakblik met bakpapier en laat dit 8 minuten in de oven bakken.
De knabbels komen pittig gekruid uit de oven. Pittige tv-knabbels, heerlijk gekruid! Tip: laat de knabbels even afkoelen en uitharden voordat je dit opdient. De knabbels worden daardoor knapperiger.
Ziet er heerlijk uit en zo gemakkelijk te maken
Makkelijk èn heel snel!