About last week #14 …

weekoverzicht-april-2018

Met nog maar net de Paasdagen achter de rug waarbij er weer volop nieuwe receptjes en lekkernijen uitgeprobeerd werden, begin ik met mijn tweede weekoverzicht.

Al eerder startte ik met een try-out waarbij ik met foto’s vertelde hoe mijn week verliep; jullie lezers kregen daarmee een kijkje in mijn leven. Het was even aftasten of dit weekboekje wel aansloeg, maar gezien het aantal bezoekers kreeg ik wel de indruk dat jullie het ‘kijkje in mijn leven’ leuk vonden.

Ook  in deze week staat koken centraal, afspraken met vrienden en familie en natuurlijk samen eten.

ABOUT LAST WEEK #14

DONDERDAG

Vandaag had ik afgesproken met mijn ex-collega; na 15 jaar samen gewerkt te hebben, vinden wij het nog steeds gezellig om een beetje bij te kletsen. Altijd leuk om te horen hoe het nou met de ander gaat, ja toch? Hup, thee en de koekjestrommel erbij en pratend vliegt de middag voorbij.roomboterkoekjes

Na deze gezellige middag vliegensvlug naar huis, ‘s avonds zouden bevriende buren op koffiebezoek komen. En ik wilde nog even tussendoor pisang goreng bakken voordat ik aan het avondeten begin. Wel handig dat ik mijn favoriete recepten nu online bij elkaar heb!pisang goreng -de indomama

Vrijdag

Het zou een drukke dag worden; terwijl de Indopapa elders een afspraak had, zou ik tussentijds heerlijk shoppen in Amersfoort, waarna hij mij daar zou oppikken.

Ik was al een tijdje niet meer in Amersfoort geweest, ik kon mij nog wel herinneren dat er een historisch stadcentrum was met veel gezellige winkels en horecatentjes.

Amersfoort- centrum
Mix tussen modern en historisch.

Ik hou van de sfeer van oude, historische binnensteden. Voor mij is het een uitdaging om sfeervolle foto’s te maken, waarbij die verweerde uitstraling goed van pas komt.

 

Natuurlijk kon ik het niet laten om even de Flying Tiger binnen te wippen, op zoek naar leuke, betaalbare ‘props’ accessoires.props

Een notitieboekje in je tas hebben is altijd handig als je blogt. Ik moet mij bedwingen om niet los te gaan….notitieblokjes

… maar mijn middelste dochter heeft mij vorig jaar met Moederdag een hele lieve en persoonlijk ideeënboekje gegeven!notitieboekjeDaarna reden we meteen door naar de @PasarDjempol in Venray, waar we met familie hadden afgesproken.

Op zo’n pasar kun je genieten van alles dat met de Indonesische en Indische cultuur te maken heeft, zie ook mijn artikel pasar malam Rijswijk. Samen eten is daarbij heel vanzelfsprekend, we lieten het ons goed smaken!

pasar djempol
Bami rames en ‘ketoprak’ een tahu/groentegerecht

Samen struinen langs de standjes en alles proeven!pasar djempolEn natuurlijk kijken naar de mooie show van de Indonesische dansgroep Bunga Melati, waarbij ik jarenlang heb gedanst. De dames gaven een goed optreden en daarna achter de coulissen even bijgepraat, altijd leuk!pasar djempol

Zaterdag
De verjaardag van een vriend van ons stond op de planning.
Eerst overdag een geschikt kadootje uitzoeken (altijd fijn als mensen hobbies hebben, dan kun je tenminste een persoonlijk kadootje kiezen) en daarna meteen doorrijden naar de verjaardag.

 

Het weer zat goed mee, iedereen zat gezellig in de tuin. Mijn vriendin had haar best gedaan en heerlijk gekookt!bamiZondag

Een rustige dag zonder afspraken. Lekker rommelen in huis in m’n joggingbroek, heerlijk!

Even pas op de plaats en de dag gezond beginnen met yoghurt en fruit.
de indomama

Maandag

Vandaag had ik mij voorgenomen een nieuw recept uit te werken; deze Tempé kemul staat inmiddels online en is al vele malen bekeken!
Ik vond het ècht heel leuk om dit uit te proberen, wij aten deze tempé zo af en toe in mijn jeugd. Voor mij dus een stukje jeugdsentiment!tempé kemul

Dinsdag

Morgen zouden mijn meiden komen eten en hadden wederom ‘soto’ een Indisch, gekruide kippensoep, op hun verzoeklijstje staan. Het is hun favoriete gerecht en ik moet stiekem bekennen dat ik ze daarmee wel eens naar huis ‘lok’ …..

Het zonnetje scheen nog steeds en ik besloot mijn boodschappen op de markt te doen.
Vroeger deed ik dat vaker en geloofde steevast in het motto “Op de markt is je gulden een daalder waard”. Nu bezoek ik heel soms de markt en winkel daar meer voor ‘de beleving’.

deindomama
Altijd fijn om al je boodschappen op één plek te kunnen doen!

Ook scoorde ik deze twee leuke ontbijtbordjes bij de Trekpleister voor € 0,99 p.stuk. Ze zullen mooi staan op mijn foto’s!
deindomama

Woensdag
Voordat ik met de soto begon, heb ik eerst met mijn camera een rondje door de wijk gedaan. Veel bloesem staat er nu mooi bij, dus toch maar even die magnolia op de foto gezet voordat deze prachtige bloem uitgebloeid is !

 

deindomama

 

deindomama

Eerst even een foodfoto van de soto maken voordat de meiden komen en aanvallen. Wat vinden jullie van mijn nieuw kommetje ?

soto-deindomama

… en natuurlijk probeerde ik een nieuw toetje uit… ik vind fruit altijd erg lekker na het eten, heerlijk fris!
Dit recept van appelbladerdeegroosjes heb ik via Pinterest gevonden, heel leuk om te doen. Klik op de link http://kokenmetjamie.nl/appelroosjes-van-bladerdeeg/ als je dit ook wilt maken, je zult er vast en zeker mee scoren!appelroosjes- de indomamaDit was mijn week, leuk dat jullie meegelezen hebben! Tot over een maand maar weer..

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost.

 

 

Geef een reactie