About last week #19

Het is weer tijd voor mijn 3e weekoverzicht! Mooi weer, lekker gegeten (vooral BBQ !) en veel tijd doorgebracht met ons gezin. Lees: … veel gegeten met ons gezin ….

Hebben jullie ook zo genoten van de mooie, zonnige dagen van de afgelopen tijd? En voor velen in Nederland was het dubbel genieten met dit zonnetje, want het was ook nog eens vakantie! Ik kan mij zo voorstellen dat gezinnen met kinderen volop kampeerden deze afgelopen periode, de campings in eigen land zullen wel compleet volgeboekt zijn! Wel heel fijn voor alle campinghouders, toch?

Ook de Indopapa en ik waren een dagje bij vrienden uitgenodigd, die op de valreep een plekje vonden op een camping in Ommen. Niet ècht in de buurt, maar na ruim 1½ uur rijden kom je in een prachtige, dorpse omgeving vol groen. Dan heb je dus wel wat! Lees je met mij mee?

ABOUT LAST WEEK #19

Donderdag 

Vandaag is het Hemelvaartsdag! Het overgrote deel van Nederland is vrij en dan is het nog een zonnige dag ook, alsof het zo moest zijn…
Ik had afgesproken met mijn oudste dochter om samen in de stad te shoppen, waarna ze bij ons zou blijven eten. Helaas dit keer zonder de andere twee meiden, eentje ‘zwerft’ met haar backpack door Lombok en Bali, de andere werkt sinds kort in een pas geopend, trendy American grillrestaurant.

Oude Gracht- Utrecht
Gezelligheid en lekker eten aan de Oude Gracht

En ‘s avonds lekker BBQ ! De Indopapa heeft een nieuwe BBQ gekocht waarmee hij heel erg in zijn nopjes is. Hij probeerde deze meteen uit, wat wij niet erg vinden ….

kip op de BBQ
Kip op de BBQ, mmmmm….!
BBQ- Food
BBQ Food

Vrijdag

Sinds ik deze blog heb, ben ik ook wat actiever geworden op Social Media. Zo heb ik sinds een half jaar een account op Instagram, waar ik mijn foodfoto’s post, andere (food)bloggers volg en zo nu en dan een artikeltje van de Indomama plaats.

Hoe groot was mijn verbazing toen ik op Instagram vandaag dit berichtje kreeg, zo leuk!

de Telegraaf- #bladerdeegWie had dat nou gedacht, leuk hè! En nu maar afwachten of mijn foto daadwerkelijk geplaatst wordt … duimen jullie voor me?
Het recept heb ik gevonden via @laura’sbakery, klik op de link of ga naar haar website https://www.laurasbakery.nl/abrikozen-bladerdeeg-gebakjes/  Heel makkelijk om te maken, het ziet er leuk uit en je zult ermee scoren! (in plaats van abrikozen gebruikte ik perziken, vind ik zelf wat frisser)

‘s Avonds aten we een makkelijke ovenschotel, waarbij je àlle ingrediënten in een ovenschotel plaatst, kruiden erover, in de oven …. klaar!

Alles- in één ovenschotel
Alles in één ovenschotel, makkelijker kan niet!

Ook voor dit gerecht heb ik mij laten inspireren door Pinterest, dé plek waar ik altijd heerlijke ideëen opdoe. Ga naar haar website http://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/alles-in-een-ovenschotel-met-worst/  of klik op de link.

De Indopapa komt net binnen met de zaterdag-editie van de Telegraaf …. en jaaaa … ze hebben mijn foto geplaatst! Echt leuk !

de telegraaf #bladerdeeg
Zó wordt mijn hobby nog leuker!

Zaterdag

‘s Morgens vroeg gingen wij op pad naar vrienden die met hun caravan op een camping in Ommen stonden. Een echte familie-camping in een mooie omgeving met veel groen, omringd door fotogenieke, oude dorpjes.

Het weer werkte goed mee, na koffie gedronken te hebben gingen we meteen op weg. Bij het (Zorg)Boerdereitje kregen wij uitleg over bio,- en scharrel-eieren en kregen wij een korte rondleiding op de boerderij.het Boerdereitje

Ook een bezoekje aan een molen stond op de planning; de producten van het land waren prachtig neergezet, altijd leuk voor iemand die graag fotografeert!molen- in DalfsenEn toen was het tijd om te lunchen! We belandden in het dorpje Dalfsen en kozen het meest gezellige terras op het pleintje uit; het menu was héél verleidelijk!

brood- met- biefstukreepjes
Brood met biefstukreepjes. Rustiek opgemaakt en heerlijk!

Met onze buiken vol wandelden we door het centrum, dat er dorps, kneuterig en gezellig uitzag.

centrum- van Dalfsen
Hoofdstraat van Dalfsen

Al met al een leuk en gezellig dagje, we waren helemaal rozig door het hele dag buiten zijn.

‘s Avonds laat bij thuiskomst lag er nog een verrassing op mij te wachten: mijn dochter heeft, ondanks dat ze ergens in Indonesië ‘zwerft’, tóch een fleurig boeket bloemen verzorgd! Morgen Moederdag!

bloemen
Moederdag boeket van mijn dochter!

Zondag

Moederdag!
Elk jaar gaan wij met z’n allen iets leuks doen; toen de kinderen nog klein waren, fietsten wij altijd naar het pannenkoekhuis in de buurt. Tegenwoordig zoeken wij het verder van huis, bijvoorbeeld een rondvaartje Rotterdam met aansluitend een etentje aan het water…

Ondanks mijn wilde plannen om naar de Zaanse Schans te gaan, werd het vandaag toch een rustig dagje (gisteren laat thuis … oohh, word echt een dagje ouder!). Eerst met z’n allen uit eten bij een gezellig eetcafé @GewoonAnders in Houten, waar wij eerder waren geweest. Wat ik ‘als foodblogger’ zo leuk vind aan deze plek, is dat zij het eten zo mooi presenteren op je bord, in mijn geval een houten bord.

Biefstuk in champignonsaus
Biefstuk in champignonsaus, ziet dit er niet mooi opgemaakt uit?

Daarna met z’n allen naar de film, fijn dat wij allemaal graag een bioscoopje pakken!

kinepolis Utrecht
Kinepolis Utrecht

Maandag

Vandaag bereidde ik mijn nieuwe blogpost voor.
Door het warme weer van de laatste dagen, kreeg ik het idee om een exotisch, verkoelend drankje te posten. Dat werd natuurlijk ‘rozenstroop/siroop’ en ‘stroop susu’  , een zeer bekend drankje waar veel Indische mensen mee zijn opgegroeid. Ook vroeger bij ons thuis werd dit gedronken, weliswaar niet vaak.

Deze post staat inmiddels online, als je zin hebt in een fris, dorstlessend drankje moet je echt een kijkje nemen! Klik op de link  of  http://deindomama.nl/2018/05/14/rozenstroop-en-stroop-susu/  en verlekker je aan de ‘koele’ foto’s!

collage-3
Nieuwe blog Rozenstroop/siroop en Stroop susu

‘s Avonds maakte ik een Indische macaronischotel, dat we al een tijd niet meer gegeten hadden. Dit keer werd de BBQ niet uit de schuur gehaald.

indische macaroni
Indische macaroni

Dinsdag

‘s Morgens vroeg de wekker gezet, dat valt niet mee … Maar het vooruitzicht om mijn dochter weer te zien, maakt veel goed!IMG_20180515_063750IMG_20180515_080845 - kopie1Het was gelukkig niet druk op weg naar Schiphol, dus waren we mooi op tijd om onze vermoeide dochter die amper had geslapen tijdens de vlucht, te verwelkomen. She’s back!

Om niet toe te geven aan haar jetlag, besloten we ‘s middags samen te lunchen in de stad. Goed idee!

de college utrecht
Lunchen bij de @College in Utrecht

Woensdag

We hadden afgesproken dat we met z’n allen, inclusief mijn schone zoon, bij ons zouden BBQ-en en kadootjes uit Indonesië zouden uitpakken.

Ik koos voor een gezonde gado-gadoschotel (..’mam, wel met tempé..’) en de Indopapa verzorgde de saté op de BBQ. Kip, lams en ‘babi’ – varkensvlees, voor ieder wat wils!

saté
Saté ayam (kip), saté babi (varken) en saté van lamsvlees (bij gebrek aan geitenvlees)

Heel geslaagd en errug lekker. Leuke verhalen over Indonesié, mijn dochter heeft duidelijk een leuke tijd gehad. En haar kadootjes waren goed geslaagd, ik ben erg blij met mijn ‘props’ – accessoires – en andere hebbedingetjes !

Leuk dat jullie meegelezen hebben, tot de volgende keer!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost.

 

 

 

 

 

 

0 gedachtes over “About last week #19

Geef een reactie