Food & Tea Pairing Event met (food) bloggers.

Deze week was ik uitgenodigd voor een Food & Tea Pairing Event in het nieuwe Aziatische restaurant WAH NAM HONG in Leidschendam, waar de Maleisische chefkok Norman Musa de leiding heeft over het culinaire gedeelte.

TEA PAIRING

De tijd dat je alleen de juiste wijnen bij de gerechten uitzoekt, is voorbij. Tegenwoordig kan dit dus ook met thee: Tea pairing is het combineren van thee met je maaltijd, waarbij het ook gaat om ‘body’, ‘smaak’, ‘zuurgraad’ en ‘textuur’.

Gelukkig had SinYan, de eigenaresse van het restaurant, reeds de juiste theesmaken bij de hapjes en maaltijden met zorg uitgekozen.

Teapairing
Teapairing, met theesmaken als “Organic White Phoenix”, “Organic Chun Mee”, “Organic Jasmine Red Pearl” en tot slot “Organic Red Robe”.

Altijd leuk voor een foodie en blogger om bij zo’n evenement aanwezig te zijn, de combinatie van (Aziatisch) eten en drinken en erover te kunnen schrijven doet het ‘m echt!  Ongegeneerd foto’s te kunnen maken van alle smakelijke hapjes van het menu, is natuurlijk ook een héél verleidelijk vooruitzicht!

En wat dacht je van een kennismaking met de Maleisische topchef NORMAN MUSA, de vaste jurylid van de Engelse en Maleisische tv programma “Masterchef” en schrijver van inmiddels 4 kookboeken, daar kijk je als foodliefhebber toch naar uit!

Na zijn korte introductie presenteerde hij volle schalen met heerlijk, Maleisisch eten. Kip, garnalen, Summer Rolls ( een soort loempia van rijstvellen met een heerlijke garnalenvulling), noodles, beef rendang, inktvis … je keek je ogen uit, zo mooi opgemaakt! Het zag er heerlijk uit en smaakte ook erg goed.

beef -rendang
Beef rendang
Maleisisch- eten
chefnormanmusa verwende ons met calamari, prawns, Summer Rolls en chicken satay in peanut sauce.

De Maleisische keuken is een mix van verschillende keukens, kortom een ware afspiegeling van de bevolking: Portugese, Arabische, Indiase en Chinese smaken, waarbij rijstvarianten, curries, kip en vis favoriete gerechten zijn. 

Tussen de gangen door maakten wij met elkaar kennis; de groep bestond o.a. uit collega-bloggers met diverse achtergronden, maar waarin FOOD duidelijk centraal staat!

We eindigden deze Maleisische maaltijd met een verrassend dessert: Durian Crème Brûlée! Normaal gesproken lust ik deze exotische vrucht niet, ook wel ‘stinkfruit’ genoemd, maar ik had mij voorgenomen dit tòch te proberen!

durian- creme -brûlée
Durian Crème Brûlée, een verrassend dessert!

Het dessert zag er verleidelijk uit, ook omdat de suikerlaag door Arjan, de andere eigenaar van Wah Nam Hong, bij ons aan tafel werd gecaramellisseerd. Helaas … de hap in mijn mond smaakte net zoals het rook, ik vond het dus niet lekker! Gelukkig lieten anderen uit de groep het zich lekker smaken!

WAH NAM HONG

De bijeenkomst eindigde met een korte rondleiding door de zaak. Reeds bij binnenkomst maakte de entree diepe indruk; Wah Nam Hong is duidelijk groots en ruim opgezet.

Wah- Nam- Hong
WAH NAM HONG Leidschenhage.

Het supermarktgedeelte van Wah Nam Hong heeft alles in huis voor de Aziatische keuken. Bij hen vind je een breed assortiment aan Chinese kwaliteitsproducten. Van verse tofu tot vuurvaste wok, van mihoen tot design eetstokjes!

Bij het personeel in de winkels kun je terecht voor vragen over hun producten en de aanwezige kookboeken helpen je om een heerlijke maaltijd te kunnen bereiden.

Wah -Nam- Hong
Wah Nam Hong: van supermarkt, tot thee-boutique tot restaurant.

En natuurlijk namen we een kijkje in de keuken, waar Norman Musa ons een ‘demo wok invetten’ gaf. Dàt heeft hij duidelijk vaker gedaan!

Met een foto samen met deze topkok ging ik op weg naar huis, buikje vol en blij met een tas vol recepten en een zakje groene Organic Chun Mee Tea! Een inspirerende middag!

#normanwnh
#chefnormanmusa

Hartelijk dank SinYan en Arjan voor jullie gastvrijheid, Caroline Wimmers voor het organiseren van dit event, Helena van Indorotterdammert voor je uitnodiging en natuurlijk Norman Musa voor het lekkere eten!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. 

 

 

 

0 gedachtes over “Food & Tea Pairing Event met (food) bloggers.

  1. Marjolein says:

    Hey wat leuk Hedy. Ik ken de winkel, daar heb ik een een aantal keren boodschappen gedaan met Chester voor zijn verjaardag. Er is een grote sortering aan producten, leuk om doorheen te lopen. Ik wist niet dat er ook een restaurant van was.

Geef een reactie