Tumis kangkung met tahu/tofu

tumis- kangkung- snel- klaar

Groentegerechten bereiden met ‘kangkung’ vraagt een korte bereidingstijd. Het is een makkelijke groente die licht smaakt en waarmee snel gewokt kan worden. Klinkt goed!

Kangkung, wat is het?

Kangkung is een snelgroeiende bladgroente die zich thuis voelt in de tropen, waar het zo ongeveer de populairste groente is. Niet in de laatste plaats omdat het vrij in de natuur groeit. De plant groeit het hele jaar door in warme moerassen, heeft lange spitse bladeren en holle stengels. Volgens de website van http://www.waterwereld.nu/waterspinazie.php heeft ”  … kangkung geen verzorging nodig; stukken die van de plant afbreken drijven weg en vormen zo nieuwe planten …”.

kangkung-waterspinazie
Kangkung oftewel ‘waterspinazie’

* (foto via Google afbeeldingen-rechtenvrij) 

Kangkung wordt in Nederland ook wel ‘waterspinazie’ genoemd, de smaak ligt een beetje tussen andijvie en spinazie. Het is te koop bij toko’s en Chinese supermarkten en zo af en toe zie je ze ook op de markt liggen. Lange tijd werd in Nederland kangkung vervangen door spinazie, dit was het enige alternatief. Maar tegenwoordig wordt kangkung ook in Nederland geteeld …

Het gerechtje TUMIS KANGKUNG MET TAHU is door de Indopapa uit de losse pols en zonder recept geroerbakt en bereid. Op vakantie in Indonesië at hij dit groentengerecht bijna dagelijks, duidelijk favoriet!

TUMIS KANGKUNG MET TAHU/TOFU

Benodigdheden: (voor 2-3 personen)

Ingrediënten- tumis- kangkung- met- tahu
Ingrediënten tumis kangkung met tahu/tofu
 • ½ of hele blok tahu/tofu, wat jij lekker vindt!
 • zak kangkung, 400 gram gekocht bij Oriëntal
 • 1½ rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 rode lomboh
 • scheutje ketjap manis
 • snufje zout en tl trassipoeder (of stukje trassi bakar)
 • peper
 • olie om te frituren.

Benodigdheden:

 1. Snijd de tahu/tofu in blokjes en frituur ze goudbruin.
 2. Schil ondertussen de uien en de knoflookteentjes en snijd dit fijn. Doe dit ook met de lomboh. Snijd ook de kangkung in stukken, waarbij je de stevige stengels en de dunnere stelen met bladeren apart houdt.

  voorbereiding tumis kangkung met tahu
  Voorbereiding tumis kangkung met tahu/tofu.
 3. Fruit op halfhoog vuur de lomboh, ui, knoflook en de trassi.
 4. Als de uien mooi goudbruin kleuren, voeg je eerst de (harde) stengels van de kangkung toe; dit vraagt namelijk een langere woktijd.
 5. Als de stengels zachter ogen (sorry, heb de tijd niet in de gaten gehouden aangezien de Indopapa dit gerecht bereidde…) voeg je de dunnere stelen en kangkungblad toe.
 6. Wok dit kort op hoog vuur, nu mogen de tahublokjes erbij. Roer dit goed om, kruid dit naar eigen smaak met een snufje zout, peper en een scheutje ketjap. Het gerecht is klaar als de groente wat donkerder kleurt. Snel en simpel toch?
  Tumis- kangkung -met- tahu -tofu
  Tumis kangkung met tahu/tofu

  tumis- kangkung- snel- klaar

  Tip: Let op, kangkung is niet lang houdbaar in de koelkast. Hooguit 2 dagen.
   Let ook op bij het kopen dat de bladeren niet geel zijn en de stengels nog stevig aanvoelen.

Voor nóg een snelle en lekkere groentengerecht met tahu, lees mijn blog Paksoi en tahu in oestersaus

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. 

 

 

 

 

0 gedachtes over “Tumis kangkung met tahu/tofu

Geef een reactie