Tahu isi

tahu-isi

Ondanks dat de Ind(ones)ische keuken heel divers en de keuze enorm is, blijf ik toch nog even bij de tahugerechten.

Tahu wordt bij ons thuis namelijk zéér regelmatig gegeten. Ondanks dat tahu neutraal van smaak is, neemt het makkelijk smaak in zich op en laat het zich ook goed bereiden. Dus … héél geschikt om in vele gerechten te gebruiken!

Dit keer heb ik gekozen voor een recept met tahu als bijgerecht of snack en wel Tahu Isi. Oftewel … gevulde tahu! Tahu isi zou je de gevulde variant van tahu goreng kunnen noemen. De vulling bestaat meestal uit wortel, taugé en gehakt of kip. Ik koos echter voor kleine garnalen, net zo lekker! In Indonesië wordt deze lekkernij vaak verkocht in stalletjes aan de kant van de weg. Extra lekker met rode rawit en heerlijk als tussendoortje!

Van alle soorten tahu, zachte en extra zachte tahu genaamd ‘silken tofu’ vind ik de stevige tahu de beste keuze voor Tahu Isi: deze is namelijk heel geschikt om te vullen en daarna te bakken of te frituren. Heb ik u al nieuwsgierig gemaakt?
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

TAHU ISI

Benodigdheden (voor 6-8 stuks)

 • 100 gram roze garnalen
 • 1 tahublok
 • 2 kleine wortels
 • 2 sjalotjes
 • handjevol taugé
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ei
 • 1 lenteuitje
 • 95 gram bloem, ik gebruikte tarwebloem
 • 130 ml water
 • ketoembar
 • zout en peper
 • olie om te frituren.
  ingrediënten-tahu-isi
  Ingrediënten Tahu Isi.

  Bereidingswijze:

 1. Snijd de tahu in 3 of 4 plakken, afhankelijk van uw voorkeur en snijd deze diagonaal in 2 gelijke delen zodat er driehoekjes ontstaan. Maak in elk stuk tahu met een klein mesje een inkeping aan de brede zijkant en hol dit voorzichtig uit met een theelepeltje. Deze losgekomen tahurestjes prakken we fijn en gebruiken we straks ook in de vulling.
 2. Maal de garnalen, sjalotjes en teentjes knoflook fijn in de keukenmachine.
 3. Rasp de wortelen, snijd het lenteuitje fijn en bak beide kort in een koekepan. Voeg de taugé toe en breng dit op smaak met peper, zout en ketoembar.
 4. Doe de garnalenbrij en een beetje geprakte tahu erbij en bak kort mee, laat afkoelen.
 5. Kruid de tahu driehoekjes met een beetje zout en frituur ze kort in hete olie. Let op: op klein vuur, want de tahu wordt met de vulling erin nóg een keer gebakken! Laat uitlekken en afkoelen.
  voorbereiden-tahu-isi
  Het uithollen en vullen van de tahu.

   

 6. Nu gaan we een bloempapje maken: meng de bloem met het water en roer net zo lang tot de klontjes opgelost zijn; scheid het ei en voeg het eiwit toe. Flink roeren, het papje is nu mooi vloeibaar. (zie foto hierboven). Kruid het bloempapje met wat zout, peper en een halve theelepel ketoembar.
 7. Vul elk stuk tahu met de garnalenvulling, gebruik rustig hierbij uw vingers en druk goed aan met uw duim. Klop het eigeel los en giet dit over de tahuvulling.
 8. Verwarm de olie en wentel elke gevulde stuk tahu door het bloempapje. Bak de tahu goudbruin op klein vuur (!) en laat uitlekken. Klaar !!
  Tahu- isi
  Tahu isi, mooi goudbruin en lekker gevuld.
  tahu-isi
  Tahu isi, krokant en lekker als snack of bijgerecht.

  Tip: Bak de tahu driehoekjes eerst rechtop in de olie, gebruik daarna 2 lepels om de snacks voorzichtig om te draaien.

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. 

 

2 gedachtes over “Tahu isi

Geef een reactie