De top 5 van best bekeken Tahu/Tofu recepten

tahu-goreng

Vandaag wilde ik een lijstje met u delen, namelijk de top 5 van best bekeken ‘tofu’– tahu recepten van mijn blog. Ik liep al langer met het idee om zo’n dergelijk lijstje samen te stellen, zelf vind ik het ook héél interessant om ‘achter de schermen’ eens na te gaan, welke recepten door mijn lezers nou aangeklikt worden.

Sinds ik ben begonnen met bloggen, zo’n 2½ jaar geleden, staan er ongeveer 100 recepten online. Groenten, vlees, vis en ei-recepten, maar ook hartige snacks en zoete koekjes. Heerlijke inspiratie voor familiefeestjes en etentjes!

Tahu/tofu

Waarom een lijstje van tahu-recepten?
Allereerst door de veelzijdigheid van tahu, je kunt het frituren, stomen, wokken en mee laten koken in een gerecht.
Tahu, ook wel tofu genoemd, wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Hier wordt tahu/tofu in veel gekruide (bij)gerechten verwerkt. Doordat het redelijk neutraal smaakt, neemt het gemakkelijk de smaak van andere ingrediënten over. Ideaal om te marineren en vervolgens te bakken of te frituren of … andersom: éérst bakken en daarna verwerken in de bumbu!

Ook belangrijk is, dat het 100% plantaardig is. Het wordt gemaakt uit geweekte en gepureerde sojabonen. In Nederland  wordt tahu/tofu dan ook vaak gebruikt als vleesvervanger. Steeds meer mensen kiezen ervoor minder vlees te eten en zoeken allerlei alternatieven om dit te vervangen.
Het is onder andere erg eiwitrijk, hierdoor is het een perfect alternatief voor vlees.tahu

De top 5 van best bekeken tahu/tofu recepten.

Via de statistieken ben ik op zoek gegaan naar de vijf best bekeken tahu/tofu recepten. Een leuke anekdote: ook bij ons thuis worden deze recepten nog vaak gemaakt en staan deze lekkere gerechten regelmatig op tafel!

5. Paksoi en tahu in oestersaus

Eén van mijn eerste recepten uit mijn blog. Geïnspireerd door een recept via Instagram waar mijn aandacht werd getrokken door de prachtige foto met knapperige groenten en tahu.

4. Belado tahu

Een heerlijk  bijgerecht, dat zich eindeloos laat variëren. Altijd handig als je eters krijgt en een rijsttafel wilt samenstellen!

3. Tahu telor petis

Een heerlijke combinatie van omelet, tahu en groenten. Afgetopt met een pittig petissausje, feestelijk en verrassend.

2. Tahu isi

Deze gevulde tahu heeft een lekkere vulling van kleingesneden garnalen en groenten. Ideaal als snack met een pittig sausje, maar ook als gerecht bij je rijst of nasi goreng.

1. Tahu en tempéh met petéhbonen

Op nummer 1 staat een recept dat veel van mijn lezers aanspreekt en in goede aarde valt; dit recept wordt van alle tahu/tofugerechten het meest aangeklikt: tahu en tempéh met petéhbonen.
Eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de ingrediënten tahu, tempéh en petéhbonen echte klassiekers zijn in de Ind(ones)ische keuken.

Ik hoop dat dit lijstje met de top 5 best bekeken tahu/tofugerechten u veel inspiratie brengt, ík vond het in ieder geval heel leuk om het samen te stellen!tahu

Bol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com? Als u op de roze banner hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. 

Bol.com Algemeen

8 gedachtes over “De top 5 van best bekeken Tahu/Tofu recepten

   1. deindomama says:

    Hoi Janneke,
    Verse petehbonen kun je bij de Surinaamse kraam op de markt kopen of bij een goed gesorteerde toko.

    Zelf koop ik ze bij toko Oriëntal, waar ik ze uit het vriesvak haal.Prima te doen en je kunt er goed mee koken. Succes!

  1. deindomama says:

   Hi Linda, ik had nog nooit eerder van dit tahu gerecht gehoord. Via YouTube heb ik het wel gevonden, maar ja… in het Bahasa Indonesia natuurlijk… Misschien kan iemand dit voor je vertalen?

Geef een reactie