Tahu cetak

tahu cetak gefrituurde snack

Tahu cetak

Mijn zusje zit regelmatig op een Indische receptensite en vond daar laatst een recept met bijbehorende foto’s van TAHU CETAK. “Is dit iets voor jou…?” vroeg ze gelijk. Ik ben altijd wel in voor een nieuw, leuk recept en ging gelijk googlen wat ik mij nou daarbij moest voorstellen. Immers, de naam van het recept zei mij helemaal niets en afgaande op de foto’s was het gelijk duidelijk dat mijn moeder deze tahu snack nog nooit had gemaakt! Dus… Google is my best friend en een beetje achtergrondinformatie kan nooit kwaad!

Tahu (tofu)

Tahu/tofu staat regelmatig thuis bij ons op tafel. Wij verwerken het graag door onze gerechten, er ligt dus vaak een blok tahu/tofu in onze koelkast. Door zijn veelzijdigheid weet ik altijd wel een gerecht waarin ik de tahu/tofu kan verwerken of bereiden.
Tahu is een voedingsmiddel bereid uit sojabonen. Soja is een tropische plant, die ongeveer 180cm hoog kan worden en witte of paarse bloemen draagt. De plant komt oorspronkelijk uit China, waar deze al 3.000 jaar wordt verbouwd. Allemaal geven ze harige peulen met bonen, die rijk zijn aan vitaminen, eiwitten en mineralen. Deze sojabonen worden gemalen en gekookt; hierdoor ontstaat een pap waaraan een zuur wordt toegevoegd. Hierdoor kan de sojabonenpap makkelijk in blokken worden geperst dat uiteindelijk als sojabonenkaas wordt verkocht. Tahu is een fijn produkt, voedzaam en neutraal van smaak. Erg geschikt om in vele gerechten te verwerken.
Zullen we aan de slag gaan?

Benodigdheden:

  • blok tahu (tofu)
  • kleine winterwortel of restje wortels
  • lente-ui
  • 3 eieren
  • zout, peper, suiker, teentje knoflook
  • zonnebloemolie om te frituren.tahu cetak

    Bereidingswijze:

  1.  Prak met een vork de tahublok fijn in een diep bord
  2. Schil de wortel en snijd dit in kleine stukjes
  3. Snijd de lente-ui in smalle ringetjesvoorbereidingen tahu cetak
  4. Meng alle ingrediënten in een kom en vet de vormpjes of bakjes in met wat olie.tahu cetak, voorbereiding
  5. Vul de vormpjes daarna met het tahubeslag en druk goed aan. Stoom dit 15 minuten en laat afkoelen.tahu cetak voorbereiding
  6. Als het afgekoeld is, tikt u de vulling los uit de vorm. Haal elke tahu nog even door het derde (losgeklopte) ei en frituur het dan in de olie. Klaar!
    tahu cetak snack
    Tahu cetak, ziet dit er niet leuk uit?

    tahu cetak, snack

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com of de Hema? Als u op de banners hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. 

5 gedachtes over “Tahu cetak

      1. Thea Lubbers says:

        Ik zag online al dat je de groente ook in een zeef kunt doen, grote pan water, zeef mag het water NIET raken, deksel erop en in ca 30 minuten stomen. Dat moet me lukken, grote (soep)pan heb ik altijd binnen handbereik.

Geef een reactie