Zoete chilisaus
Zoete chilisaus is wereldwijd populair en alom bekend; het wordt gegeten bij kip of gegrilde vis of als dipsaus voor snacks zoals loempia’s en pangsit. Het is een rijke saus vol specerijen waarbij Spaanse pepertjes, knoflook, azijn en suiker vaak de hoofdingrediënten zijn. Behalve als dipsaus doet zoete chilisaus het ook goed als smaakmaker in de keuken, zoals bij snel klaargemaakte gerechten. Prima als bijvoorbeeld woksaus en in de marinade voor kip of varkensvlees. Er zijn veel mogelijkheden om een maaltijd lekkerder te maken. Door zoete chilisaus te gebruiken, geef je een verrassende smaak aan groente,- of vleesgerechten.
Chili kip
Chili kip is een snel gerecht dat maar weinig ingrediënten nodig heeft. En… waarvan het overgrote deel van deze benodigdheden waarschijnlijk al in uw voorraadkast staat, zoals zout en peper! Hier thuis verzonnen wij dit gerecht, omdat wij naast de hartige kipgerechten ook eens een zoete variant wilden. Ook de naam is niet officieel, gewoon uit de losse pols verzonnen. Het is een lekker zoet kipgerecht, snel klaar en makkelijk te maken. Heerlijk bij bami, rijst en mihun.
Nieuwsgierig geworden? Doet u dan gerust met mij mee!
Benodigdheden (voor 3-4 personen)
- pond kipdijfilet (of kipfilet)
- fles zoete chilisaus, ik gebruikte ongeveer ¼ deel hiervan. Voeg de hoeveelheid naar eigen smaak toe.
- ½ tomaat
- 2 teentjes verse knoflook
- knoflookpoeder
- klein uitje
- maizena
- zout en peper
- olie.
Bereidingswijze:
- Snijd de kipdijfilet in stukjes en verwijder de vette gedeeltes; dit uiteraard naar eigen smaak, misschien vindt u dit juìst lekker!
- Schep 4 eetlepels maïzena in een kom, voeg zout, peper en tl knoflookpoeder toe. (foto 1) Meng dit goed door elkaar.
- Haal de stukjes kipdijfilet door het maïzena-mengsel en leg opzij.
- Verwarm voldoende olie in de pan en bak deze kipstukjes ongeveer 4 minuten op niet al te hoog vuur. Check tussendoor of de kip wel gaar is door er eentje door te snijden. Laat de kip op wat keukenpapier uitlekken (foto2).
- Snipper het uitje en de knoflook; snijd ook de tomaat in stukjes.
- Verhit deze ingrediënten lichtjes in een pan. Eerst de ui, als ze mooi glazig uitzien voegt u de tomaatstukjes toe.
- Giet er een flinke scheut zoete chilisaus bij, breng dit op smaak met peper en zout. (eventueel chiliflakes erbij is ook een goed idee!)
- Tot slot mag de kip erbij, roer dit goed om op middelvuur. Zodra de stukjes een mooi glanzend chilisauslaagje hebben gekregen, mag het vuur uit. Klaar !!
Snel, simpel en smaakvol!Lekkere kip in zoete chilisaus Tip: bent u ook zo gek op kip? Check de volgende gerechten op mijn blog!
Een kleine greep uit mijn “kip recepten”! Succes!
Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen. Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com of de Hema? Als u op de banners hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost.