Tumis kangkung met garnalen

tumis kangkung met garnalen

Kangkung is een groente dat bekend is in vele Aziatische keukens. Deze water-of moerasplant heeft tal van namen, zoals “haagwinde”, “moeraskool” en “waterspinazie”. Dat kangkung wordt vergeleken met onze spinazie, komt waarschijnlijk door het groene blad dat overeenkomt met de Hollandse spinazie. Zelf pak ik af en toe ook een zak spinazie en fruit dit in dezelfde specerijen als die van de tumis kangkung. Wat mij betreft een prima, makkelijk verkrijgbare en goedkopere optie ter vervanging voor kangkung.

Kangkung

Kangkung was tot voor kort niet zo makkelijk verkrijgbaar in Nederland; nu verbouwt men ook kangkung in het Westen, weliswaar op beperkte schaal. Een populaire groente, dat bekend staat om zijn bloedzuiverende werking en rijk is aan vitamine A en ijzer.
Om te voorkomen dat de groente bitter smaakt, gebruikt men in het algemeen de frisse blaadjes. De holle stelen daarentegen kunnen vuil bevatten en veroorzaken tijdens het koken een bittere smaak. Kangkung is echter zó prijzig, dat men alles van de groente gebruikt. Goed wassen dus!

Tumis kangkung met garnalen

Dit gerecht is snel en simpel te maken, het staat binnen een half uur op tafel. Een complete, volwaardige maaltijd waarbij je eigenlijk niets extra hoeft toe te voegen. En u kunt het zo pedis -spicy-  maken als u zelf lekker vindt! Kookt u met mij mee?

 Ingrediënten ( voor 2-3 personen)
ingrediënten tumis kangkung

 • zak kangkung, te koop bij de versafdeling van de toko
 • 100 gr taugé
 • 2 sjalotjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 lomboh
 • 75-100 gr kleine gepelde garnalen
 • 1 cm verse laos of 2 tl laospoeder
 • kleine tl trasi (optioneel)
 • 1 salamblad
 • 2 tl suiker
 • zout naar smaak.

Bereidingswijze

 1.  Was de kangkung goed vooraf en snijd deze in stukjes.
  Was ook de taugé en haal de staartjes er af (optioneel); laat uitlekken.
 2. Pel de sjalotjes en de knoflook. Schil ook de verse laos, snijd de lomboh in stukken en maal deze 4 ingrediënten in een cobèk – vijzel– of in een keukenmachine.Voorbereiding tumis kangkung
 3. Maak wat olie warm in een wok of wadjan en fruit hierin de bumbu. Voeg de terasi (optioneel) en salamblad toe.
 4. Daarna de garnalen, schep ze er goed door.
 5. Voeg beetje bij beetje de kangkung toe, schep alles goed om en breng op smaak met zout en suiker. Goed gonseng -omscheppen- en klaar!!!
  Serveer gelijk, lekker met warme rijst. Mmmm….tumis kangkung met garnalen

tumis kangkung met garnalen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als u een product bestelt via één van deze links. Het kost u geen extra geld en u helpt mij om onder andere mijn recepten te kunnen bekostigen Dank u wel dus daarvoor! Wilt u iets bestellen via Bol.com of de Hema? Als u op de banners hierboven klikt, steunt u mij en mijn werk zonder dat het u een cent meer kost. .

3 gedachtes over “Tumis kangkung met garnalen

Geef een reactie